Vreemde glazenwassers in Acht

Van de buurtpreventie:

De laatste dagen doen zich zowel in de Achtse Barrier als op Acht veel verdachte situaties met ‘glazenwassers’ voor. Elke keer verschijnen er plotseling, zonder aankondiging, één of meerdere personen, al dan niet met ladder, aan de voorzijde van een woning. Ze gaan dan uit zich zelf de ramen wassen. Ook aan de achterzijde klimmen mannen de tuin in met ladders om daar gewoon ongevraagd de ramen te gaan wassen. Als ze door bewoners worden aangesproken, reageren ze agressief. Afhankelijk hoe de bewoner daar op reageert, maken ze zich wel of niet snel uit de voeten. Wanneer er niemand hen aanspreekt, breken ze in de woning in.

NIET verwarren met dit bedrijf, deze zijn WEL te vertrouwen

Voor zover nu bekend, gaat het om personen met Roemeens uiterlijk, die gebrekkig Nederlands spreken. Ze rijden in een wit busje met blauwe belettering “naam verwijderd”. (lees wel even de website van het bedijf welke wel te vertrouwen is http://hollandiaclean.nl/) Ze dragen werkkleding in de vorm van een grijze werkbroek en blauwe polo. De geschatte leeftijd is tussen de 30 en 40 jaar.

We adviseren dringend om alert te zijn op deze situaties. Het gaat immers om een agressieve vorm die deze personen hanteren. Mocht u zelf in aanraking komen met deze mannen, bel dan direct de politie via 0900-8844. U wordt ook verzocht – indien dit mogelijk is uiteraard – om foto’s te maken van de personen en van het voertuig waarin ze rijden. Het is toegestaan om de foto’s via sociale media (Twitter, Facebook, Whatsapp) te delen. Op deze manier worden overige buurtbewoners goed geïnformeerd over het signalement en de plaats waar deze mannen hun praktijken verrichten.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben richting ons, doet u dit dan graag via een persoonlijk appje of via de mail buurtpreventieacht@gmail.com.

Vriendelijke groet, Annelies en Paul

Hans

fotograaf, website bouwer

Reageren is niet mogelijk