Sinterklaas komt ook dit jaar weer naar ACHT!

Ja beste kinderen, ouders en grootouders op zondag 19.11.17 is het weer zover.

De Sint komt weer naar Acht, zoals altijd zal de Achtse Sinterklaasvereniging de intocht weer begeleiden.

Net als in alle voorgaande jaren wordt de Sint rond 14.00 uur verwacht bij het Shell benzinestation aan de Anthony Fokkerweg.

Daar zal hij worden opgewacht door de vele Achtse kinderen met ouders en grootouders.

Natuurlijk zullen er ook weer voldoende zwarte pieten bij zijn die de kinderen weer volop van snoepgoed zullen voorzien.

De Sint zal dan de tocht door Acht weer gaan afleggen op zijn trouwe schimmel “Americo”.

De route die de stoet gaat afleggen loopt van de Fokkerweg, via de Verzetsheldenlaan,  Rijnstraat richting de Kiosk.

Onderweg zal de Sint al menig handje schudden, maar op de Kiosk krijgen alle kinderen de kans om de Sint de hand te schudden en eventueel een foto te maken.

Hierna zal de Sint naar het Antoniushuis gaan om daar in de grote zaal alle aanwezigen een handje te geven en een praatje te maken, om zich daarna terug te kunnen trekken op zijn eigen kamer die hij elk jaar weer in het Antoniushuis heeft.

Hier zal hij tot 6 december verblijven, want dan komt hij zoals gebruikelijk in Acht weer afscheid nemen op de vaste standplaatsen om daar de snoepzakken uit te delen.

Ook mogen de kinderen die dat graag willen bij hem op het paard komen zitten.

De standplaatsen met de tijden staan op de “snoepzakbonnen” en komen op www.Acht.nl.

De Sinterklaasvereniging wil er alle ouders en grootouders weer op wijzen dat in de week na het inhalen, de leden van onze vereniging bij alle bewoners in Acht zullen aanbellen met de vraag om onze vereniging te steunen met een kleine of grotere financiële bijdrage.

Alleen dankzij uw bijdrage elk jaar kunnen wij blijven bestaan en ons werk blijven doen voor al die Achtse kinderen.

Intussen doen we dat nu al 95 jaar en daar zijn wij best trots op!

Het inhalen van de Sint, bezoeken van alle verenigingen in Acht, de school, de bejaarden en natuurlijk weer de uittocht op 6 december kunnen wij alleen maar blijven doen dankzij uw financiële steun!  Reeds op voorhand weer onze dank voor deze steun!

Ook dit jaar is er de mogelijkheid om tijdens de Sinterklaasperiode de Sint op uw bedrijf of bij u thuis te laten komen. Wij denken dan aan families, vrienden of straten waar meerdere gezinnen zijn samengekomen, zolang het maar in Acht is!  Voor nadere info verwijs ik u naar Acht digitaal (http://site.acht.nl/) (medio oktober 2017) waarop u kunt lezen bij wie u kunt boeken en hoe de spelregels zijn.

 

Sinterklaasvereniging Acht

Hans

fotograaf, website bouwer

Reageren is niet mogelijk