overlast ?

Hoor je het heien in het dorp? Dan ben je niet de enige!

Al een aantal weken zijn er op het industrieterrein De Schakel, heiwerkzaamheden aan de gang. Koeriersdienst UPS gaat daar namelijk een groot distributiecentrum bouwen, waarbij er eerst zo’n 1600 tot 1700 palen in de grond moeten worden geheid. Dat zal zeker tot eind juni gaan duren.

We hebben de afgelopen tijd van veel bewoners vragen hierover gekregen. Omdat het heien in de vroege ochtend begint en tot in de loop van de avond duurt, ervaren veel bewoners hiervan overlast. Het geluid is namelijk in het dorp goed te horen.

Natuurlijk begrijpen wij dat bij heiwerkzaamheden veel geluid vrijkomt. We vinden het echter wel jammer dat noch wij, noch de bewoners, op de hoogte waren van deze plannen. We wisten bijvoorbeeld niet hoe lang het heien gaat duren, laat staan wat er gebouwd ging worden. Wij zijn van mening dat zowel voor het betreffende bedrijf, maar zeker ook voor de gemeente, die de vergunning heeft verleend, het een kleine moeite was om informatie hierover te verspreiden. Dan waren de vele vragen, en wellicht ook de ervaren overlast, zeker voorkomen.

bron: www.dorpsraadacht.nl

Hans

fotograaf, website bouwer

Reageren is niet mogelijk