Openbare Dorpsraad vergadering 27nov 2017

U i t n o d i g i n g

openbare vergadering Dorpsraad

Beste bewoner(s),

Wij willen u van harte uitnodigen voor de openbare vergadering van de Dorpsraad Acht op: maandag 27 november 2017 om 20:00 uur in het Dorpshuis Acht aan de Lekstraat 4. Er komen diverse onderwerpen aan bod.

Oproep voor leden nieuwe Dorpsraad

In maart 2018 worden er nieuwe dorpsraadverkiezingen georganiseerd, omdat de vierjarige termijn van de huidige Dorpsraad afloopt. We zijn op zoek naar Achtenaren, die het dorp een warm hart toedragen en het leuk vinden om de komende vier jaar de handen voor Acht uit de mouwen te steken. We leggen tijdens deze bijeenkomst graag uit wat de activiteiten zijn van leden van de Dorpsraad.

Nieuw: Een zonnepanelenpark!

Op het terrein van de militaire vliegbasis komt een groot zonnepanelenpark. Het park is circa 2,5 hectare groot en er is ruimte voor zo’n 12.000 zonnepanelen. Bewoners van plaatsen rondom de vliegbasis, waaronder de Achtenaren, kunnen van dit park stroom afnemen. Zo kunnen ze investeren in duurzame energie zonder zonnepanelen op hun eigen dak te plaatsen. De vereniging 040energie vertelt tijdens de bijeenkomst meer over dit nieuwe initiatief.

Ontwikkelingen Eindhoven Airport

In verband met de groei van de luchthaven is er een leefbaarheidsfonds opgericht. De bedoeling hiervan is om in de gebieden rond de luchthaven die het ergst getroffen worden door toenemende hinder, extra maatregelen te treffen omwille van de leefbaarheid. Er is voor dit doel €880.000 beschikbaar. De Stichting Leefbaarheid Luchthaven zal aangeven hoe bewoners zelf  voorstellen kunnen indienen voor verbetering van de leefbaarheid rond de luchthaven.
Verder zal het ‘Buurtinitiatief Eindhoven Noord’ een terugkoppeling geven van haar activiteiten en gesprekken over de groei en spreiding van het vliegverkeer. Er zal worden ingegaan op de groeiambities van Eindhoven Airport na 2020. En ook wat de mogelijke geluids- en gezondheidsgevolgen daarvan zijn voor u en de omgeving.

Veiligheid

De buurtpreventie op Acht is zeer actief. Nu het einde van het jaar nadert, is het een goed moment om terug te blikken wat zij de afgelopen periode zijn tegengekomen. Ook zullen ze tips geven waar u in de wintermaanden moet opletten.

Andere onderwerpen

De Dorpsraad is de afgelopen maanden druk bezig geweest met andere onderwerpen. Wij vertellen u graag waar wij mee bezig zijn en wij zijn benieuwd naar uw reactie.

Iedereen is van harte welkom. Kom gerust langs en neem uw familie en buren mee. De koffie en thee staan klaar. Graag tot dan!

We hopen op een grote opkomst!

Namens de Dorpsraad Acht,
Remco van Dooren, voorzitter

 

Hans

fotograaf, website bouwer

Reageren is niet mogelijk