Officiële opening nieuw schoolgebouw Frits Philips lyceum-mavo, Eindhoven

Op dinsdag 29 augustus wordt het nieuwe schoolgebouw van Frits Philips lyceum-mavo (aan de Avignonlaan 1) officieel geopend. De feestelijke opening wordt verricht door de kinderen van Frits Philips waaronder in ieder geval Frits jr.

Frits Philips heeft veel voor Eindhoven betekend. Hij heeft niet alleen op economisch gebied veel voor de stad betekend, ook in sociaal opzicht heeft Eindhoven veel te danken aan hem. Frits Philips leefde intens mee met de mensen in zijn bedrijf en zijn PSV. Waar hij voor stond ten opzichte van zijn medemens dat zijn belangrijke waarden voor de school: inzet, ambitie en betrokkenheid.

Van leerlingen wordt verwacht leerlingen dat ze zich inzetten om zichzelf zo veel mogelijk te ontwikkelen. Dat kan binnen de talentrichtingen waar de leerling voor kan kiezen op het gebied van sport, cultuur, ondernemerschap of wetenschap. Medewerkers ondersteunen de leerlingen bij de keuze voor hun talent, de school geeft ruimte om dat talent te ontwikkelen en werkt o.a. samen met sportorganisaties zoals PSV en Oranje Rood, onderwijsorganisaties zoals de Fontys en TU/e en het bedrijfsleven in de Brainportregio. De school biedt in dit kader ook het zeer succesvolle High School Eindhoven programma aan voor talentvolle sporters.

Na de opening op 29 augustus is er voor groep 8 leerlingen en hun ouders de mogelijkheid om kennis te maken met het gebouw op de informatieavond van dinsdag 21 november of tijdens de open dag op zaterdag 27 januari 2018.

In februari 2018 wordt de bouw volledig afgerond en zal ook de kantine van de sporthal worden opgeleverd, zodat de gebruikers van de sporthal Frits Philips (voorheen Bisschop Bekkers) in de avonden en weekenden ook weer kunnen sporten.

Hans

fotograaf, website bouwer

Reageren is niet mogelijk