GLOW bij Frits Philips lyceum-mavo, Eindhoven

In de week van 11 tot met 18 november is het jaarlijkse Glow evenement in het centrum van Eindhoven. Vanaf 17 november is ook in Eindhoven noord een bijzonder lichtobject te zien. Op die dag wordt de buitenverlichting van het Frits Philips lyceum-mavo actief. De school voor mavo tot gymnasium is eind augustus van dit jaar geopend en is vooral overdag een eyecatcher voor degenen die er langs rijden. Aan het einde van de Glow week sluiten PHILIPS en het Frits Philips daar de buitenarmaturen aan die de gevel op een bij Glow passende wijze zullen verlichten. Eindhoven krijgt daarmee ook in avonduren een object dat de opbrengst laat zien van samenwerking tussen school, gemeente en bedrijfsleven in de Brainport regio.

De school is mogelijk gemaakt door een investering van de gemeente Eindhoven in het Integraal huisvestingsplan voor Voortgezet Onderwijs. Het Frits Philips lyceum-mavo werkte bij de ontwikkeling van het gebouw intensief samen met PHILIPS Lighting om de nieuwste technieken op het gebied van licht in de school en rondom de school te gebruiken. De school bespaart hiermee aanzienlijk op de kosten voor verlichting en profiteert ook van de kwaliteit van onder andere dynamische verlichting in de laboratoria. De gevelverlichting is door PHILIPS ontwikkeld om tegen zeer lage kosten gebouwen te verlichten. Niet alleen levert dit voor de passanten een mooi gezicht op, het betekent ook een goede terreinverlichting die de veiligheid ten goede komt.

Met dit lichtobject halen we Glow ook naar Eindhoven-Noord. Voor nieuwsgierigen: vanaf 17 november aan het begin van de schemering gaat de verlichting aan op Avignonlaan 1.

Hans

fotograaf, website bouwer

Reageren is niet mogelijk